top of page

Samarbejdet

Et håb vi gerne vil dele med dig!

Idéen bag "Karité" er at arbejde med et projekt, der har fokus på bæredygtighed, økologi og sundhed, både i miljø, i udveksling af varer og formidling af kvindeliv i Syd.

Vi er to kvinder, Margit Haxthausen og Anette Sonne, begge bosiddende på Bornholm. Gennem vores kontakt til kvinder i Mali og Burkina Faso har vi opbygget et samarbejde om at lave en række sunde, rene kvalitetsprodukter til nordisk hud. Dette har resulteret i nogle meget nærende og styrkende dag-og natcremer til såvel, børn, unge og ældre.

Med tiden har vi udvidet sortimentet af cremer med nogle få andre produkter fra den vestafrikanske region - produkter vi kan stå inde for både med hensyn til økologi,kvalitet og produktionsform. Samarbejdet omkring Karité er baseret på mere end 20 års rejser og ophold i Vestafrika og har sit udgangspunkt i aktiviteter som IK (Foreningen International Kontakt- www.iknet.dk ) er engageret i. IKs aktiviteter har alle til formål at samarbejde med civilsamfundsgrupper om at skabe positive forandringer og bekæmpe fattigdom. Projekterne er altid kommet i stand på opfordring fra folk i Syd og ud fra deres erklærede behov. Et eksempel er projektet "Fil Bleu" www.filbleu.dk - et tekstilprojekt, der støtter bomuldsbønder og tekstilhåndværkere i Burkina Faso og Mali.

Projektet Karité er ligeledes et ønske fra kvinderne i Pah om at få afsat deres beurre de karité til en god pris.

Samarbejdet med Karité har givet kvinderne mulighed for at investere i en hirsemølle og en oliemølle. Begge indkøb er bl.a. finansieret af overskud fra salg af Karité produkter.

Vi håber, at vores idé vil være til gavn for både folk i Nord og  de kvinder, vi kender og arbejder sammen med i Syd.

Det er vores håb - og det vil vi gerne dele med dig!

bottom of page